U mnie ocierała jakaś linka od spodu przy zmianie biegów i wysprzeglaniu. Serwice auto-blak warszawa ogarnął temat bardzo szybko
[O2] Identyfikacja części
Zwiń
X
-
[O2] Identyfikacja części
Witam
Ostatnio sprzątałem bagażnik i znalazłem kilka drobiazgów, które zostały w aucie po likwidacji szkody w ASO. Może ktoś ma pomysł gdzie mogą pasować.
Dla ułatwienia dodam, że był zdejmowany zderzak i podsufitka (bo miałem 3 wgniotki na dachu jak po gradobiciu).
Nr 2 to obstawiam, że to spinka któregoś z plastików przy podsufitce.
Pytanie o tą śrubkę (nr 1) - gdzie sprawdzić czy nie brakuje, albo inaczej - co mi może odpaść.
Nr 3 też może ktoś skojarzy i napisze gdzie to może pasować. Ewentualnie nr tej części bo ta jest połamana co widać na fotce.
-
-
Zamieszczone przez Biszczugrajewiak, jeżeli rozdwojona to jest to spinka podszybia
http://www.okazje.info.pl/okazja/mot...bi-04-05-.html
Komentarz
-
-
Jeszcze jedna fotka.
Zresztą może lepiej zacząć od szukania miejsca gdzie to powinno być wpięte.
Czy to przypadkiem nie będzie to miejsce:
(zdjęcie pożyczone z wątku: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...8a20d6c7beb7c8 od kolegi Grzegorz56)
Komentarz
-
-
grajewiak, też to jest spinka tapicerki...wiem już jak wygląda szukam dokładnej nazwy Takie spinki są w bagażniku.
Niestety nie mogę znaleźć, ale mam podobną w bagażniku (jak znajdę do wkleję). Co do umiejscowienia to będzie najprawdopodobniej gdzieś przy podsufitce."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Pozycja nr.1 wygląda jak śruba do złapania masy.
Widziałem taką na progach z przodu(o ile to jest to) pewnie z tyłu też gdzieś jest.
Zdejmij boczki i zobacz czy nie brakuje
Pozycja nr.2 jest w wielu miejscach ale jeśli podsufitka była zdejmowana to stawiam na plastik od strony klapy bagażnika ewentualnie plastik gdzie jest trójkąt ostrzegawczy.
Pozycja nr.3 tak pisał biszczu podsufitka lub wykładzina bagażnika - wykładzinę łatwo sprawdzić bo 3 pisnki są na widoku, podsufitka to prktycznie to samo co pozycja nr.2 co by się łączyło w całośćSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
AUTO-BLAK Włościańska. Ale oni na miejscu tego nie robili tylko gdzieś wozili.
Jeśli to tylko te 2 spinki i śrubka to jeszcze nie ma tragedii.
Gorzej jeśli znajdę miejsce gdzie ta śruba miała być przykręcona a nie ma nic
Jak ktoś pomoże zidentyfikować dokładne miejsce gdzie ta śrubka może być będę wdzięczny.
Komentarz
-
-
Zadam takie pytanie: czy samochód po tej naprawie jeżdzi, czy nie da się nim jeżdzić? :lol:
Poco zawracać sobie głowę duperelami. Możliwe, że ta nakrętka została "zgubiona" i poprostu została nakręcona zwykła nakrętka M6. Sam miałem takie przypadki, że po odkręceniu czegoś, blachowkręt, lub nakrętka znika nagle gdzieś w czeluściach samochodu, najczęsciej w miejscu nie dostępnym. Poprostu nie warto szukać, tylko wkręca się typowe kolejne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisolZamieszczone przez grajewiakTo co, nikt nie poznaje tej śrubki?
Zamieszczone przez andrzej111Marian 2 wątpliwe jest to, że ASO nakręciło nową śrubę. Poza tym jak lubisz stukające śrubki na dziurach to spoko, mi by to przeszkadzało.
[ Dodano: Nie 17 Lut, 13 17:03 ]
Ta śrubka faktycznie jest od drzwi, na szczęście przykręcili taką samą.
Także chrisol miał rację (+1)
Komentarz
-
Komentarz